official blogsite

2016. december 23. 11:43 - veteranviking

2020. Classic Egri Előfutó, Kiírás

2020.szeptember 5.

A futam 2020.09.05. kerül megrendezésre, a nevezések az új időpontra érvényesek.  

 Nevezéseket csak korlátozott számban tudunk fogadni (40.jármű)!

 

KIÍRÁS              

NEVEZÉS             

TÉRKÉP            

KAPCSOLAT

 

 

classic_egri_elofuto.png

 

 


Szeptember elején az Eger Rallye betétfutamaként rendezzük veterán autós előfutó menetpróbánkat.  

Lebonyolítási forma:

A futam közúton és zárt pályán zajlik, a KRESZ előírásait kéretik betartani. Okostelefon, stopper, térkép, navigációs segédeszközök használata javasolt, megengedett.

 A rendezvény szabadidős hobbitevékenység. Nem sportverseny, hanem menetpróba, csak egyenletességi időmérés sebesség meghatározással, ezért licensz sem szükséges. Nem a gyorsaság számít, hanem a pontosság! A menetpróba lényege, hogy minél kisebb legyen a különbség a két futam ideje között. Minden egyéb esetben a MAVAMSZ és a FIVA sport szabályzata az irányadó. Közúton és zárt pályán, pályabírókkal, Országos Mentőszolgálat esetkocsijával biztosított a rendezvény. Fotocellás időmérés, 1/100-as pontossággal. Időmérés ellen óvásnak helye nincs!

 Figyelem! A rendezvény átlagtartó ügyességi menetpróba. Az átlagsebesség (45km/h) jelentős túllépése, renitens száguldozás, valamint mások veszélyeztetése azonnali kizárást eredményez!

 Technikai feltételek:

A hazai oldtimer társadalom járműveit szeretnénk bemutatni, ezért a rendezőség nem fogad el automatikusan minden nevezést. Nevezni csak korlátozott számban lehet!

30 évnél régebbi gyártmányú jármű autó kategóriában, illetve korlátozott számban youngtimer (25 évnél idősebb) járművek. Ennél fiatalabb, de korhűre épített replikák egyedi elbírálással nevezhetnek.

A járművek fényszóróinak üvegét kérjük leragasztani. A második kör sötétedés után lesz ezért akkor a mécsesfényű lámpák jobb hatásfoka érdekében kérjük eltávolítani a ragasztószalagot!

33812650_1077901712379189_2817315288511414272_o.jpg

(Ennek oka, hagyománytisztelet. Veterán járművek fényszórói még üvegből készültek és koccanás esetén a szilánkok, üvegdarabok szétpergését hivatott megakadályozni. A pályán szétszóródó üveg balesetveszélyes a járművekre, és a nézőkre is.)

Csak megfelelő műszaki állapotú (KRESZ) járművek indulhatnak. A nem megfelelő műszaki állapotú jármű esetén a részvételt a rendezők megtilthatják, ez esetben a részvételi díj nem jár vissza.

Rajtszámot a rendezőség biztosít, a rajttábla és annak felhelyezése, rögzítése a versenyző feladata, elhelyezésében a rendezők utasítása az irányadó. Rajtszám a rendezvény idejére szól.

Autóknál utcai ruházat javasolt, bukósisak nem kötelező.

Autókban, ha van gyárilag, biztonsági öv használata kötelező!

Személyi feltételek:

Betöltött 18. életév, nemtől, állampolgárságtól függetlenül. Adott kategóriára érvényes vezetői engedély. Kizárólag közlekedésre alkalmas állapotban lévők vehetnek részt a futamokon.

A futamon induló autókban legfeljebb egy, kísérő utazhat. (KRESZ szabályai szerint)

A részvételhez nem szükséges egyesülethez vagy szövetséghez tartozás.

A menetpróbán az indulók a saját felelősségükre vesznek részt, melyet a nevezéskor aláírásukkal elismernek. Felelősség, baleset és társadalombiztosítás kötése a versenyző feladata. Ennek hiányában a rendezőkhöz kártérítési igénnyel nem fordulhat, az okozott kár megtérítése a versenyzőt terheli. A rendezőknek nem kötelessége és feladata a biztosítások megkötésének, érvényességének ellenőrzése.

 Értékelés:

A Veterán futamon abszolút az első három helyezett díjat kap.

Hagyományos koszorús, pezsgős díjkiosztó.

 img_2031.jpeg

 

 

Program: 2020 szept. 5-én

 

Az Eger Rally mezőnye előtt illetve után fogunk menni. 

2020.09.05-én az időterv.

13:00. Eligazítás, Eger, Mátyás Király út 37/b. Láng telephely 

14:00. Rajt: Dobó tér

15:00 Speciál szakasz 1.: Pétervásári elágazás - Sirok 23,45.km. (világosban)

kb.22:00 Speciál szakasz 2.: Pétervásári elágazás - Sirok 23,45.km. (sötétedés után)

kb.23:00 Célbaérkezés után, díjkiosztó: Dobó tér

 

 

 

A rendezőség a programváltozás jogát fenntartja!

official blogsite