official blogsite

2014. június 02. 06:44 - Adamovich Erik

bükkszéki felfutó kiírása:

 

KIÍRÁS             

NEVEZÉS             

TÉRKÉP             

KAPCSOLAT

 

 

Lebonyolítási forma:

 A rendezvény szabadidős hobbitevékenység. Nem sportverseny, hanem menetpróba, csak egyenletességi időmérés sebesség meghatározással, ezért licensz sem szükséges. Nem a gyorsaság számít, hanem a pontosság! A menetpróba lényege, hogy minél kisebb legyen a különbség a két futam ideje között. Minden egyéb esetben a MAVAMSZ és a FIVA sport szabályzata az irányadó. Zárt pályán, vizsgás pályabírókkal, Országos Mentőszolgálat esetkocsijával biztosított a rendezvény. Fotocellás időmérés, 1/100-as pontossággal. Időmérés ellen óvásnak helye nincs!

A Rendezvényről kép- és hangfelvétel készülhet, amelyen a rendezvény látogatói rögzítésre kerülhetnek, a Rendezvény látogatója ebből fakadóan nem támaszthat sem a Rendezvény szervezője, sem a felvétel jogos felhasználója felé semmilyen igényt.

 Figyelem! A rendezvény átlagtartó ügyességi menetpróba. Az átlagsebesség (45km/h) jelentős túllépése, renitens száguldozás, valamint mások veszélyeztetése azonnali kizárást eredményez!

Az átlagtartó speciál szakaszon megállni, csak műszaki hiba miatt indokolt. A mért szakaszon időbevárás miatt megállni, jelentősen lassítani tilos és kizárással büntetjük!

 Technikai feltételek:

30 évnél régebbi gyártmányú jármű autó és motorkerékpár kategóriában, illetve korlátozott számban youngtimer (25 évnél idősebb) járművek. Ennél fiatalabb, de korhűre épített replikák egyedi elbírálással nevezhetnek.

A járművek fényszóróinak üvegét kérjük leragasztani.


33812650_1077901712379189_2817315288511414272_o.jpg

(Ennek oka, hagyománytisztelet. Veterán járművek fényszórói még üvegből készültek és koccanás esetén a szilánkok, üvegdarabok szétpergését hivatott megakadályozni. A pályán szétszóródó üveg balesetveszélyes a járművekre, és a nézőkre is.)

Csak megfelelő műszaki állapotú járművek indulhatnak. Ezt gépátvétellel ellenőrizzük. A nem megfelelő műszaki állapotú jármű és a védőfelszerelés hiánya esetén a részvételt a rendezők megtilthatják, ez esetben a részvételi díj nem jár vissza.

Rajtszámot a rendezőség biztosít, a rajttábla és annak felhelyezése, rögzítése a versenyző feladata, elhelyezésében a rendezők utasítása az irányadó. Rajtszám az éves bajnokság idéjére szól.

img_9994_masolata.jpg                   img_9863.jpg

Autóknál utcai ruházat javasolt, bukósisak nem kötelező.

Autókban, ha van gyárilag, biztonsági öv használata kötelező!

Motoroknál  a mai biztonsági előírásoknak megfelelő bukósisak, (E jelzésű), egész testet megfelelően védő zárt motoros ruházat, magas szárú erős cipő vagy csizma, motoros kesztyű,

Személyi feltételek:Betöltött 18. életév, nemtől, állampolgárságtól függetlenül. Adott kategóriára érvényes vezetői engedély. Kizárólag közlekedésre alkalmas állapotban lévők vehetnek részt a futamokon.

A futamon induló motorkerékpárokon utas nem (kivéve oldalkocsi mitfahrere), az autókban legfeljebb egy, kísérő utazhat. (KRESZ szabályai szerint)

A részvételhez nem szükséges egyesülethez vagy szövetséghez tartozás.

A menetpróbán az indulók a saját felelősségükre vesznek részt, melyet a nevezéskor aláírásukkal elismernek. Felelősség, baleset és társadalombiztosítás kötése a versenyző feladata. Ennek hiányában a rendezőkhöz kártérítési igénnyel nem fordulhat, az okozott kár megtérítése a versenyzőt terheli. A rendezőknek nem kötelessége és feladata a biztosítások megkötésének, érvényességének ellenőrzése.

 Értékelés:

A Hegyi Felfutó Országos Bajnokság futamain minden kategóriában az első három helyezett díjat kap.

A pontszámokat I. és XIII. helyezés között adjuk. XIII. helyezés után nem jár pont. A helyezések pontszámait a pontszámtábla tartalmazza.

A kategóriában elért helyezéseknek megfelelően év végén Országos Bajnokot avatunk. A helyezéseket az egyes futamokon elért eredményeknek megfelelő pontszámok szerint hirdetjük ki, melyet minden futam után közzé teszünk.

 Pont egyenlőség esetén a jobb helyezést az éri el, aki több futamon vett részt. Ennek egyezése esetén a részidők kisebb eltérése a döntő a helyezés szempontjából.

Youngtimer kategória az éves bajnokságban nincs értékelve.

 

Résztvevők étkezése: Nevezőknek védőital és egy adag házias ebéd jár. További csapattagok, kísérők részére ebéd vásárlási lehetőséget biztosítunk.

Résztvevők elhelyezése: depó: Bükkszék, Kemping

Program: 2023.július 09-én

8:00-9:00 regisztráció

helyszín: Bükkszék, Kemping

9:00-9:15 eligazítás (résztvevők számára kötelező)

helyszín: Bükkszék, Kemping

9:30-16:00  1 gyakorlás és 2x mért futamok, tehát összesen 3 kör.

Bükkszék, Kempingből indulás

17:00-tól estebéd & ünnepélyes díjkiosztó

helyszín: Bükkszék, Kemping

 

 A rendezőség a programváltozás jogát fenntartja!

komment
official blogsite
süti beállítások módosítása