official blogsite

2024. február 28. 07:06 - Adamovich Erik

12. Bükkszentkereszti Veterán Hegyi Felfutó a Molnár Órás & Gulf Kupáért

2024. május 26.

 

KIÍRÁS             

NEVEZÉS             

TÉRKÉP             

KAPCSOLAT

 

 12_bukk_veteran.jpg

Lebonyolítási forma:

 A rendezvény szabadidős hobbitevékenység. Nem sportverseny, hanem veterán találkozó menetpróba, csak egyenletességi időmérés sebesség meghatározással. Nem a gyorsaság számít, hanem a pontosság! A menetpróba lényege, hogy minél kisebb legyen a különbség a két futam ideje között. Minden egyéb esetben a MAVAMSZ és a FIVA sport szabályzata az irányadó. Zárt pályán, pályabírókkal, egészségügyileg biztosított a rendezvény. Fotocellás időmérés, 1/100-as pontossággal. Időmérés ellen óvásnak helye nincs!

A Rendezvényről kép- és hangfelvétel készülhet, amelyen a rendezvény látogatói rögzítésre kerülhetnek, a Rendezvény látogatója ebből fakadóan nem támaszthat sem a Rendezvény szervezője, sem a felvétel jogos felhasználója felé semmilyen igényt.

 Figyelem! A rendezvény átlagtartó ügyességi menetpróba. Az átlagsebesség (45km/h) jelentős túllépése, renitens száguldozás, valamint mások veszélyeztetése azonnali kizárást eredményez!

Az átlagtartó speciál szakaszon megállni, csak műszaki hiba miatt indokolt. A mért szakaszon időbevárás miatt megállni, jelentősen lassítani tilos és kizárással büntetjük!

 Technikai feltételek:

30 évnél régebbi gyártmányú jármű autó és motorkerékpár kategóriában, illetve korlátozott számban youngtimer (25 évnél idősebb) járművek. Ennél fiatalabb, de korhűre épített replikák egyedi elbírálással nevezhetnek.

A járművek fényszóróinak üvegét kérjük leragasztani.


33812650_1077901712379189_2817315288511414272_o.jpg

(Ennek oka, hagyománytisztelet. Veterán járművek fényszórói még üvegből készültek és koccanás esetén a szilánkok, üvegdarabok szétpergését hivatott megakadályozni. A pályán szétszóródó üveg balesetveszélyes a járművekre, és a nézőkre is.)

Csak megfelelő műszaki állapotú járművek indulhatnak. Ezt gépátvétellel ellenőrizzük. A nem megfelelő műszaki állapotú jármű és a védőfelszerelés hiánya esetén a részvételt a rendezők megtilthatják, ez esetben a részvételi díj nem jár vissza.

Rajtszámot a rendezőség biztosít, a rajttábla és annak felhelyezése, rögzítése a versenyző feladata, elhelyezésében a rendezők utasítása az irányadó. Rajtszám az éves bajnokság idejére szól.

img_9994_masolata.jpg                   img_9863.jpg

Mérőműszerek használata megengedett.(stopper, gps, stb)

Autóknál utcai ruházat javasolt, bukósisak nem kötelező.

Autókban, ha van gyárilag, biztonsági öv használata kötelező!

Motoroknál  a mai biztonsági előírásoknak megfelelő bukósisak, (E jelzésű), egész testet megfelelően védő zárt motoros ruházat, magas szárú erős cipő vagy csizma, motoros kesztyű,

Személyi feltételek:Betöltött 18. életév, nemtől, állampolgárságtól függetlenül. Adott kategóriára érvényes vezetői engedély. Kizárólag közlekedésre alkalmas állapotban lévők vehetnek részt a futamokon.

A futamon induló motorkerékpárokon utas nem (kivéve oldalkocsi mitfahrere), az autókban legfeljebb egy, kísérő utazhat. (KRESZ szabályai szerint)

A részvételhez szükséges éves veterán hegyi felfutó licenc, vagy napi licenc kiváltása.

A bajnoki sorozatban csak az éves licenceseket értékeljük, így a beugrós versenyzők nem viszik az értékes bajnoki pontokat. Idén már három támogató segíti a futamok lebonyolítását, a licenc felmutatásával tudjátok a kedvezményeket igénybe venni (Gulf, Molnár Órás,LKQ Láng). Éves fényképes licenc kiváltása 5000,- Huf. Blog oldalon található licenc igénylőt kitöltve, digitális igazolványképpel küldjétek be a cmotorsportc@gmail.com címre. Válasz e-mailben kapjátok meg a további teendőket. Lesz lehetőség napi licenc váltására, ennek ára 2000,- Huf/ futam. Napi licencesek nem számítanak bele az éves pontgyűjtésbe. 

Éves licenc igénylő (katt a feliratra nyílik a lap)

word formátum

pdf formátum

A menetpróbán az indulók a saját felelősségükre vesznek részt, melyet a nevezéskor aláírásukkal elismernek. Felelősség, baleset és társadalombiztosítás kötése a versenyző feladata. Ennek hiányában a rendezőkhöz kártérítési igénnyel nem fordulhat, az okozott kár megtérítése a versenyzőt terheli. A rendezőknek nem kötelessége és feladata a biztosítások megkötésének, érvényességének ellenőrzése.

 Értékelés:

A Hegyi Felfutó Országos Bajnokság futamain minden kategóriában az első három helyezett díjat kap.

Csak az éves licencet kiváltó résztvevők kapnak pontszámokat I. és XIII. helyezés között adjuk. XIII. helyezés után nem jár pont. A helyezések pontszámait a pontszámtábla tartalmazza.A kategóriában elért helyezéseknek megfelelően év végén Bajnokot avatunk. A helyezéseket az egyes futamokon elért eredményeknek megfelelő pontszámok szerint hirdetjük ki, melyet minden futam után közzé teszünk.

 Pont egyenlőség esetén a jobb helyezést az éri el, aki több futamon vett részt. Ennek egyezése esetén a részidők kisebb eltérése a döntő a helyezés szempontjából.

Youngtimer kategória az éves bajnokságban értékelve.

 

Résztvevők étkezése: Nevezőknek védőital és egy adag házias ebéd jár. További csapattagok, kísérők részére ebéd vásárlási lehetőséget biztosítunk. Helyszíni nevezés estén nem tudunk étkezést biztosítani.

Résztvevők elhelyezése: depó: Bükkszentkereszt színpad előtti 3 szintes parkoló

Program: 2024.május 26-án

8:00-9:00 regisztráció

helyszín: Bükkszentkereszt 3 szintes parkoló

9:00-9:15 eligazítás (résztvevők számára kötelező)

helyszín: Bükkszentkereszt 3 szintes parkoló

9:30-16:00  2 gyakorlás és 2x mért futamok, tehát összesen 4 kör.

Bükkszentkereszt 3 szintes parkolóból indulás

17:00-tól estebéd & ünnepélyes díjkiosztó

helyszín: Bükkszentkereszt 3 szintes parkoló

 

 A rendezőség a programváltozás jogát fenntartja!

komment
2024. február 08. 14:51 - Adamovich Erik

2024. Veterán Hegyi Felfutó Országos Sorozat

Szolgálati közlemény!

 

Kedves Veterános Barátaink!

Idén több változtatás lesz a sorozat résztvevőinek.

  • Licenc kiváltása kötelező, ez lehet fényképes éves, vagy napi. 
  • Mérőeszköz használata megengedett.
  • Háború előtti kategóriának megszűnik az ingyenes nevezés lehetősége, kedvezményes részvételi díj lesz.
  • Nevezési lapon kérjük feltüntetni az ebéd igények számát, helyi nevezéshez nem minden esetben tudunk étkezést biztosítani.

Licenc kiváltásáról pár gondolat. A rajtszám igényeteket és a kategóriát tudjátok így az év elején fixálni. A bajnoki sorozatban csak az éves licenceseket értékeljük, így a beugrós versenyzők nem viszik az értékes bajnoki pontokat. Idén már három támogató segíti a futamok lebonyolítását, a licenc felmutatásával tudjátok a kedvezményeket igénybe venni (Gulf, Molnár Órás,LKQ Láng). Éves fényképes licenc kiváltása 5000,- Huf. Blog oldalon található licenc igénylőt kitöltve, digitális igazolványképpel küldjétek be a cmotorsportc@gmail.com címre. Válasz e-mailben kapjátok meg a további teendőket. Lesz lehetőség napi licenc váltására, ennek ára 2000,- Huf/ futam. Napi licencesek nem számítanak bele az éves pontgyűjtésbe. 

Licenc igénylő (katt a feliratra nyílik a lap)

word formátum

pdf formátum

Mérőeszköz használata, sok vita volt róla igazából már elődeink sem tudták kontrollálni ennek használatát. A biztonságos vetélkedés még fontosabbá vált a tavalyi év eseményei miatt. Szeretnénk mi rendezők a bajnokságot biztonságosabbá tenni, kerülni a száguldozást, mert aki mér az nem száguldozik. Ez nem rally, nem pályaverseny, ez "csak" átlagtartó veterán ügyességi futam, kérjük ezt a helyén kezelni.

Háború előtti járművek fizetős, de kedvezményes nevezését pedig a gazdasági helyzet indokolja. Rendező kollégák jelezték, sajnos meg kellet lépnünk a színvonal tartása érdekében. (nevezési díjból mínusz -5000,- Huf kedvezmény)

Étkezésről. Tavaly megint megnőttek a helyszíni nevezések számai, emiatt volt olyan helyszín ahol a rendező nem tudott megfelelő adag ebéddel készülni. Ezért idén szükséges a nevezési lapon az étkezési igényt is feltüntetni.

Kérem a fentiek tudomásul vételét, bármi kérdés van hívjatok.

Üdv Adamovich Erik +36703944150

2024.02.08.

 

komment
2024. január 04. 13:42 - Adamovich Erik

2023.Dakar Ring Classic

beszámoló

23_dakar_ring.jpg

Az évet hagyományosan versennyel búcsúztatjuk. A Szilveszter Rally sajnos elmaradt, így "B" terv kidolgozásán voltam. Nagy segítség volt a megvalósításban CNC Doktor úr, és Molnár Órás barátom Máté, amit itt is szeretnék még 1x megköszönni. A rendezvény helyszíne a Dakar Ring, Hajdúhadházán az igazi petrolhead-k mekkája. Rengeteg kanyar, 1,1.km hosszú és 8-9 méter széles gokartpálya minőségű aszfalt. Az időjárás kegyeibe fogadta a résztvevőket, hideg szeles, de tiszta napos időben telt a pályanap. Közel 15 oldtimer autónak a délelőtt gyakorlással telt. Pizza közösségi ebéd után jöttek az átlagtartó futamok. A családias díjkiosztó festői naplementében zárta az eseménymentes napot. Köszi mindenkinek aki segítette a rendezvényt. Köszönet a versenyzőknek, hogy együtt búcsúztattuk az évet. Jövőre visszatérünk!

Részletes eredménylista (katt a feliratra)

Fotók:

Bartha Gábor

Foki Nándor

321554753_1368570133898973_2664041100268333116_n.jpg

60151392_2073493762954686_7442198027747459072_n_masolata.jpg

komment
2023. november 22. 09:37 - Adamovich Erik

2024. Veterán Hegyi Felfutó Gulf & Molnár Órás Kupasorozat

hegyilogo_alap_masolata_2.jpg 

Részvételi feltételek (katt a feliratra nyílik az oldal)

Licenc kiváltásáról pár gondolat. A rajtszám igényeteket és a kategóriát tudjátok így az év elején fixálni. A bajnoki sorozatban csak az éves licenceseket értékeljük, így a beugrós versenyzők nem viszik az értékes bajnoki pontokat. Idén már három támogató segíti a futamok lebonyolítását, a licenc felmutatásával tudjátok a kedvezményeket igénybe venni (Gulf, Molnár Órás,LKQ Láng). Éves fényképes licenc kiváltása 5000,- Huf. Blog oldalon található licenc igénylőt kitöltve, digitális igazolványképpel küldjétek be a cmotorsportc@gmail.com címre. Válasz e-mailben kapjátok meg a további teendőket. Lesz lehetőség napi licenc váltására, ennek ára 2000,- Huf/ futam. Napi licencesek nem számítanak bele az éves pontgyűjtésbe. 

2024. Veterán Hegyi Felfutó Licenc Igénylő (katt a feliratra nyílik)

word formátum

pdf formátum

  • 05.26. Bükkszentkereszt
  • 06.08. Kékestető
  • 07.07. Bükkszék
  • 07.28. Parád
  • 08.18. Répáshuta
  • 09.01. Nógrádsipek

 

"Classicpédia" Veterán Hegyi Felfutó Részletes Eredménylisták 2015-től napjainkig (katt a feliratra)


gulf_png.png

60151392_2073493762954686_7442198027747459072_n_masolata.jpg

komment
2023. október 08. 08:01 - Adamovich Erik

23' Ellipsum Odtimer Találkozó és Kiállítás

beszámoló

Igazán szép napos időben tartottuk meg szezonzáró találkozónkat Miskolc Tapolcán az ellipsum élményfürdő területén, ami rendkívül sok érdeklődőt vonzott oda.
A tulajdonosok 70 oldtimer járművet állítottak ki.
A Ferrari büfében étel, ital fogyasztására volt lehetőség.
A szakmai zsűrinek nehéz dolga volt a sok gyönyörű jármű közül kiválasztani a 3 legszebbet. Az eredmények délben, baráti hangulatú díjkiosztó keretében kerültek kihirdetésre.
A rendezvény remek alkalom volt a kapcsolatteremtésre, egymás autóinak megismerésére, a nagyközönség részére történő bemutatására és - nem utolsó sorban - a veterános közösség megerősítésére.
Fotóalbumok a Classic Motorsport Club & Coffee oldalán találhatók.
Köszönjük, hogy ennyien eljöttetek, és köszönjük mindenkinek, aki segítette a rendezvény létrejöttét. 
Jövőre találkozunk!
384554672_1016880952963692_9117244668668540367_n.jpg
komment
2023. szeptember 04. 14:07 - Adamovich Erik

23' Classic Bükk Kupa

beszámoló

 2023. szeptember 23-án nyolcadik alkalommal rendezzük meg tájékozódási csillagtúra versenyünket oldtimer és youngtimer járművek részére. Őszi időjárás fogadta a közel 30 versenyzőpárost. Veterán autók 60-as évektől egészen a kilencvenes évekig megtalálhatók voltak a mezőnyben. A délelőtt városi kiállítással és feladatokkal volt fűszerezve. A DVTK stadionban elfogyasztott ebéd után a volt Lenin Kohászati Művek területén különpróbáztak a résztvevők. A kisgyőri kilátó volt a végpont, itt már az átlagtartás volt a feladat. A baráti hangulatú díjkiosztónak az Ellipsum Élményfürdő adott otthont.Köszönjük a résztvevőknek, hogy elhozták veterán járműveiket!

Köszönjük a támogatóknak és mindenkinek aki segítette a rendezvény létrejöttét.

Eredmények:

1960-69-ig kat.

1.Fülep László-Dobay Edina

2.Tóth Ádám-Kiss Laura

3.Salacz Titusz-Salacz Anita

1970-79-ig kat.

1.Simkó Péter-Czigler Zoltán

2. Mártha Norbert-László Viktória

1980-93-ig kat.

1.Bertók Sándor-Asztalos Zoltán

2.Nagy Krisztián-Enzsöl László

3.Molnár Máté-Molnár Lívia

Youngtimer kat.

1.Zubor Roland-Kukovecz Mónika

2.Nonay György-Kelecsényi László

3.Daxkobler Ákos-Ruska Krisztina

Kacsakupa:

1.Molnár Viktor-Molnár Viktória

2.Berényi Márton-Jenei Sándor

3.Hagymási László-Hagymási Anita

Fotók:(katt a névre nyílik az album)

Barta Gábor albuma

Foki Nándi albuma

Hun Rally & Tuning Sport Fotó

Videók:

 

23_classic_bukk_kupa_logo.jpg

321554753_1368570133898973_2664041100268333116_n.jpg

roli_car_masolata.jpg

60151392_2073493762954686_7442198027747459072_n.jpg

logo.jpg

komment
2023. augusztus 01. 09:36 - Adamovich Erik

2023.Répáshutai Veterán Hegyi Felfutó a Gulf & Molnár Órás kupáért

beszámoló

Augusztus 20-án bonyolítottuk le a Veterán Hegyi Felfutó Gulf & Molnár Órás Kupasorozat utolsó előtti futamát. A 4.Résáshutai Veterán Hegyi Felfutó Menetpróba rendezvény 0. napján grill piknikkel vártuk a versenyzőket. Ahol előkerült a füge pálinka, sütemény, és rengeteg kedves baráti sztori. A futam napjára 50 résztvevő jármű jött el, zömmel oldtimerek, de háború előtti motor is színesítette a mezőnyt. Napsütés, zökkenőmentes gyors futamok egymás után, délután finom ebéd és tapsviharral fűszerezett baráti díjkiosztó zárta a napot. 

Nagy hála mindenkinek aki segítette a rendezvény létrejöttét, és színvonalának emelését. Köszönet a veterános Sporiknak, hogy elhozták és vetélkedtek az öreg masináikkal. Jövőre Veletek ugyanitt! 

Részletes eredménylista (katt a feliratra nyílik a lista)

Autók

Motorok

Bajnoki pontok Répáshuta után

Fotók: (katt a feiratra nyílik az album.

Csik-Art

Foki Cheetos Nándor

23_repashutai_matrinya.jpg 

23_repas_plakat.jpg

 

 

komment
official blogsite
süti beállítások módosítása